Kohti kesää suunnittelun merkeissä

Vaikka itse kesään tai edes kevään lumettomaan aikaan on vielä muutamia viikkoja, niin se ei estä tulevien kohteiden kartoitusta. Karttoja on vaihtelevasti levitelty jo viime syksystä lähtien, pohdittu vaihtoehtoja ja sopivan kokoisia yhdistelmiä eri pituisille ajanjaksoille. Päätinpä sitten aurinkoisen kevätpäivän (-25’C) kunniaksi laittaa kaikki viime vuoden kohteet kartalle ja samalla tuli listattua muutamia mahdollisia ajankohtia ja kohteita tällekin vuodelle. Näistä ensimmäinen konkretisoituu kolmen viikon kuluttua perinteisen Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivän merkeissä (jos aurinko ja kevät ei sitä ennen vie voittoa).Kun kohteet piirtää kartalle, niin huomaa, että onhan tuossa vielä lääniä missä tallustaa.

onhan tuossa vielä lääniä missä tallustaa

Viime vuoden kohteet kun on kattavasti listailtu blogitarinoissakin, niin muutama sana tämän vuoden suunnitelmista lienee paikallaan.

Kevät:

  • Toivottavasti hiihtämisen ja lähialueretkeilyn merkeissä edetään pitkälle kevääseen. Varsinainen pidempi kevätretki suuntautuu kuitenkin tämän kartan ulkopuolelle. Tuo aiemmin mainittu Repovesi kuuluu suunnitelmiin.

Kesä:

  • Kevään vaihtuessa kesäksi suunnataan Repovedelle, viime kesänä avatulle Ketunlenkille
  • Alkukesästä olisi tarkoitus suunnata  Hämeen järviylängölle, Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen maisemiin
  • Kesäloman kohteeksi on suunniteltu sekä Kainuun vaaramaisemien Köngäskierrosta että pohjoisempaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa //Lisätäänpä tähän listaan Rokuan kansallispuisto, joka kartastoa selaamalla näyttää jäävän paluumatkan varrelle.

Syksy:

  • Ennen lumien tuloa, toivottavasti vähän aikaisemmin kuin viime vuonna, suunnaksi otettaisiin Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo Hiidenportin ja Tiilikkajärven kansallispuistojen merkeissä

Lähialuekohteita en erikseen listaillut, koska niihin voi lähteä valoisana aikana vaikka työpäivän päätteeksi :)