Tour de Lande – 97 km

Sunnuntai kutsui taas pyöräilemään. Lähdettiin liikkeelle aamupäivällä, pienen häsväyksen jälkeen.. Voi miten saisinkaan rakkaan kultamuruni oppimaan vähän järjestelmällisyyttä? Tavarat meinaa olla aina kadoksissa, kun jonnekin pitäis lähteä. No, kaikki löyty onneks kuitenkin. Päätettiin Ranskan ympäriajon innoittamina lähteä polkemaan taas vähän pidempi reissu, joskin siihen kisaan verrattuna tää jäi alkulämmittelyn tasolle. Hieno reissu kuitenkin ja tuli tutkittua tulevaa kotiseutua vähän tarkemmin pyörän selästä.

Ajettiin Lemin kirkolle, jossa meinattiin liimaantua uuteen asvalttiin. Lämpömittari näytti +30 eikä päällystekään näemmä oikein tykänny tollasista lukemista. Kirkolta jatkettiin Kaihtulaan ihanaa maalaismaiseman läpi kiemurtelevaa tietä pitkin. Saatiin ekat sadepisarat niskaamme ja ukkonen jylisi konserttiaan lähellä. Luultiin, että selvittiin kastumatta pahemmin, vaan toisin kävi. Muutaman kilsan ajan kestänyt kaatosade huuhtoi hiet ja raikasti helteen puuduttaman pään.. Pidettiin lounastauko Viktorinrannassa ja naatiskeltiin samalla Kuolimon kirkkaasta vedestä. Vaatteetkin kerkes kuivua (kenkiä lukuunottamatta) ennen kuin jatkettiin matkaa Myllylammen kautta Savitaipaleen kirkolle. Kierrettiin Supanahosta tulevan kotimme kautta ja jatkettiin Lavikanlahteen. Toinen ihana maalaismaisematie tällä reissulla – ja ukkonen tahditti matkaa taas! Nyt ei kastuttu enää kunnolla, kun pidettiin Leväsessä evästauko bussipysäkillä. Loppumatkasta käytiin vielä Kivisalmessa kahvi ja mansikkakesteillä (kiitos äiti ja isi!).

Hieno reitti kaiken kaikkiaan. Ja ilmeisesti on tullut tarpeeksi juotua vettä, kun yhtään ei missään vaiheessa heikottanut. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Tour de Saimaata…

3 vastausta artikkeliin “Tour de Lande – 97 km”

  1. Etteköhän lähde ensi kesänä pyöräilllen vaeltamaan kun tuntuu tota kuntoa ja intoa olevan, hiukan voisi painaa jo jarrua!

  2. Repovesi vois olla sitte hyvä paikka alottaa, kun sinne ei tule niin hurjasti matkaa Savitaipaleelta.. ;) Saa nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan!

  3. Moi.
    Pitkästä aikaa sivuillanne. Lämmintä ollut sitten täälläkin kuten meillä Portugalissa. Meillä kohta loma lopussa, teillä kohta alussa; ja muuttokin tulossa. Avuksi tullaan.
    Terv.
    Ulla-Maija & Jouko

Kommentit on suljettu.