31.12.2013 – Aatos13

Vuoden viimeisen päivän kunniaksi vietiin läpi yhden päivän maastoharjoitus teemalla sääsuojan kasaaminen avaruuspeitteestä. Tätä ei ole harjoiteltu oikeissa olosuhteissa, vaikka kirjoista ja kansista esimerkkejä ollaan toki luettu. Keli oli ensimmäiselle kokeilulle helppo, tuulta ei juuri nimeksikään ja lämmintäkin +3. Mikä parasta, täysin sula maa eli mukava jolkottaa pitkin metsiä. Kohteeksi valikoitui mukava jokilaakso vain muutaman kilometrin päässä kotoa. Muonat ja kenttäkeittiö repussa talsittiin pitkin soita, pellon reunoja ja metsiä päätyen kohteena olleeseen joen mutkaan tunnin patikoinnin jälkeen.

IMG_1256

IMG_1258

Suojan pystytyksessä ei kauan nokka tuhissut ja pian oltiinkin jo ruoanlaittopuuhissa. Tihkusateessa ei nyt ihan selvinnyt katteen laadukkuus, mutta kuivana kestettiin. Naruja piti tiukata jonkun verran ja muutamia huomioitakin tehtiin: kiinnitysnarujen pitää kiristyä kunnolla (muovipinnoite ei ollut hyvä asia), alusmatto olisi luksusta ja kovan sateen tullen pitää varmistua, ettei vedet virtaa lipan reunasta takaisin sisään (huomautus kuvaan: takareunan kiinnitys on vielä työn alla).

Kana-kasvispadan ja kaakaojälkkärin myötä tartuttiin reitin toiseen haasteeseen: Uuden maastoreitin löytämiseen peltojen ja metsien takana häämöttävälle maantielle. Tämä kolumbushenkinen harjoite liittyy tietysti rogaining-teemaan ja ei ehkä ihan kaikilta osin avaudu näin :D Nyt kulkureittiä tosin etsittiin pelkän sähköisen kartan avulla (ei rogaining-henkinen valinta), joka toimi hyvin, mutta itse karttalaitteen käytettävyys oli todella huono eli perinteinen kartta on edelleen ehdoton ykkönen. Reitti löytyy kartta-arkistostamme.

IMG_1265

Innostava ja uusien haasteiden täyttämä vuosi 2013 on nyt takana. Toivotamme kaikille tutuille ja tuntemattomille vieläkin innostavampaa ensi vuotta ja rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin. Meillekin niitä tulee :)