JMOH Totjärvi 22.3.2014

Ideontivaihe oli tällä kertaa äärimmäisen lyhyt. Aamiaisen jälkeen maastokarttavalikoima auki ja nopea oikean kartan valinta. Kolme-neljä silmäilyä kartalle ja homma oli paketissa. Tänään tehtäisiin todennäköisesti maailmankaikkeuden ensimmäinen maastojuoksu teemalla Jokamiehenoikeusharjoitus (JMOH). Kohteeksi valikoitui n. 8km päässä kotoa sijaitseva Totjärven ympäristö.

IMG_1560

Idea JMOHssa on seuraava: ensin valitaan sopiva kohde, johon sisältyy joko rastipisteitä tai vaihtoehtoisesti jokin kiertämistä vaativa kohde. Meidän tapauksessa valinta oli siis Totjärven kierto. Toiseksi reitti suunnitellaan siten, että kiertäminen onnistuu jokamiehenoikeuksia noudattaen, eli pelloilla, pihamailla eikä taimikoissa kuljeta vaan käytävä on löydyttävä muita reittejä pitkin. Kolmas sääntökirjan sääntö kertoo, että ennen lähtöä kirjataan tavoiteaika, jonka puitteissa väylä on löydyttävä.

IMG_1561

Näillä asetelmilla, tavoiteajalla 2:00 ja hieman uudesta lajista hämmentyneinä starttasimme matkaan vähän 10 jälkeen kauniina lauantaiaamuna. Reitti kulki vaihtelevasti pitkin metsäautoteitä, metsiä, hakkuuaukkoja, sulia metsikköjä ja lumisia pohjoisrinteitä.

Matkaa (kartta) kertyi kokonaisuudessaan 11 km ja kahden tunnin tavoiteajasta jäätiin n. 6  minuuttia. Mainittakoon vielä, että jalassa oli nastalenkkareiden sisässä vain villasukat, jotka toimivat loistavasti sekä hiertymien välttämisessä että kosteuden poistossa jaloista.

IMG_1566Hauskaa oli ja lenkki oli monin verroin innostavampi kuin mitä alkuviikon 10km tiellä juostuna. Ylimääräisenä bonustehtävänä oli kunnanrajan bongaus luonnossa, mutta niiltä osin jäi Annalta panoksena olleet langat saamatta. Parempi onni seuraavalla kerralla. Viikon päästä onkin sitten jo kevät-rogaining, joten seuraava harjoitus tapahtuu tositoimien merkeissä.

IMG_1568

Oletettu kunnanraja, josta ei kuitenkaan bonuslankoja irronnut.

 

 

3 vastausta artikkeliin “JMOH Totjärvi 22.3.2014”

  1. Miten siinä nyt niin kävi että langat jäi saamatta? Hieno päivä lenkkeilylle.

  2. Eipä sitä rajaa luonnosta löydetty. Mutta totta keli oli mahtava, mieli kirkas ja lopussa todella väsynyt.

  3. luin tässä teidän vanhoja juttuja, oli tosi mukaavaa lueskeltavaa,kyllä olette paljon ehtineet kierrellä eri kulkupeleillä ihan kateeksi käy, tulisi jo lämpimät ilmat ja lumet sulaisi niin aloittaisimme Jussin kanssa sunnuntaipyöräilyt eväiden kanssa-:)

Kommentit on suljettu.