Kevät kulkee jäljessä, me edellä

Kirjoittelenpa nyt hieman havaintoja kevään etenemisestä. Säätieteellisesti eteneminen ei ole ollut liian rajua, mutta nyt kun lumimittari näyttää enää ~20cm, niin kevät lienee vihdoin tosiasia. Lopputalven retkeilytavoitteista jäätiin hieman jälkeen, kun erilaiset flunssaa muistuttavat taudit vaivasivat milloin itseäni milloin taas Annaa. Nyt on kuitenkin päästy ulos niin pyöräilyn kun juoksulenkkeilyn merkeissä.

Juoksemisen osalta 14.5.2011 siintää kirkkaasti mielessä, silloin osallistun jo toista kertaa Etelä-Saimaan 1/2-maratonille, nyt uuden sponssorin väreissä :) Viime vuonna virallisen ajanoton mukaan 21,0975 km matka taittui aikaan 1:56:47,4. Tänä vuonna tavoite on niinkin hurja kuin 1:50:00,0. Treeni ei talven aikana ollut ehkä ihan sitä mitä piti ja heikompi hermoista aikatavoite voisi jo hirvittää. Myös kevään ekat sulalla juoksentelut muistuttivat talvikauden puutteista. Juoksutreeniä olen nyt tehnyt viimeiset 3 vkoa 2-3 krt/vkossa vähintään 40min/kerta. Lisäksi kuntoilua on tasapainotettu  kuntosaliharjoittelua, vesijuoksulla ja viimeisempänä pyöräilyllä. Tänään mitattiin edistymistä 2/3 lenkillä, eli 14,2km mahdollisimman tasavauhtisella, mutta varsinaista kilpailumaastoa paljon vaihtelevammalla reitillä. Tulos oli vähintäänkin tyydyttävä, jos ei jopa hyvä. 14,2km – 1:19:49,0, eli suurin piirtein 2 tunnin 1/2-maraton vauhtia. Se, että juosta pitäisi jaksaa vielä 1 x 7km ei huoleta, sillä paukkuja tuntui vieläkin olevan. Ts. nyt ollaan jo edellä viime vuoden tilannetta, jolloin vastaava n.15km antoi osviittaa n. 2:15-2:20 1/2-maraton vauhdista. Hyvä tästä tulee, muuhun ei voi uskoa. Tänä vuonna myös Anna toivottavasti pääsee osallistumaan (viime vuosi kun jäi väliin flunssan vuoksi). Muutaman metrin erolla voin sanoa, että kyllä se Annankin juoksukunto on nousujohteista.

Pyöräilyä on tarkoitus lisätä maltillisesti ennen 1/2-maratonia, kuitenkin niin, että ensi viikolla eka 40km lenkki avaisi varsinaisen lenkkikauden. Vaikken tänäkään vuonna ota itselleni mitään kilometritavoitetta, niin huomattavasti enemmän haluan fillarilla liikkua kuin viime vuonna. Viikosta riippuen 2-3 30-60km lenkkiä on tavoitteena. Kesällä olisikin tarkoitus siirtää tekemistä nimenomaan pyöräilypainotteiseksi, täydentäen juoksulla ja tietysti säännöllisellä suunnistamisella. Lieneekö 30-kriisiä vai ei, niin jostain syystä tänä vuonna oma motivaatio kunnon kehittämiseen ja itsestä huolta pitämiseen on korkealla.

Tänä vuonna juoksumotivaatiota kasvatetaan vielä 6pvn korkeanpaikanleirillä ja fillarointimotivaatiota Eurosportin Pyöräilypaketilla :)