Pilkkahiekka ja Sarviniemi 23.8.2020

Uskallan väittää, että mielenkiintoisimmat retkikohteet löytyvät karttoja tutkimalla (vanhoja ja uusia), eikä niitä ole merkitty opastein. Tälle viikonlopulle pohdittiin monenlaista, mutta lopulta päädyttiin retkeilemään Taipalsaaren puolella. Retkeen yhdistettin historiaa ja haistelua.

Vanhan hotelli Saimaanrannan toisella puolella on harjumaastoa, jossa on ilo liikkua. Keskelle tätä aluetta jää historian helmi, Saimaanrannan laskettelurinne, joka ei juurikaan erotu maisemasta. Sain kuitenkin toteutettua pitkäaikaisen haaveeni, kun kiipesimme laskettelurinteen huipulle. Jotain merkkejä oli vielä jäljellä, vaikka kulta-ajasta taitaa olla kohta se 30 vuotta.

Hajutreenin jälkeen päätettiin vielä tarkistaa Suur-Saimaan rannalta Pilkkahiekka. Kartassa se on kuvattu hiekkarannaksi ja sitä se varmasti onkin. On vaan nykyään jonkun mökkirantaa, joten mikään vierailukohde se ei ole. Varmasti on ollut hieno paikka tämäkin joskus.

Sunnuntaina ei ole kiire, joten pyörähdettiin vielä Sarviniemessä katsomassa uusia retkeilyrakenteita. Hienothan ne ovat, tosin jotenkin ne Lomaliiton rakennukset toivat omanlaisensa menneisyyden vivahteen. Nyt ne on purettu ja Geopark Saimaa-kohde on ehostettu huippuunsa. Tänä kesänä jäi pyöräretki Saimaan toiselle rannalle tekemättä, mutta onhan näitä kesiä vielä.

Leppoisaa retkeilyä elokuun lämmössä.
Siitä valitaan kohde.
Saimaanranta SKI.
Uusia retkeilyrakenteita. Yöpyminen alueella on kiellettyä.
Sarviniemen lauttasatama, josta kesällä liikennöi polkupyöriä ja retkeilijöitä kuljettava lautta.
Sarviniemen pohjoisrantaa.
Ei ollut ruuhkaa Sarviniemessäkään.
Ferdin uljas poseeraus suuren Saimaan äärellä.

Sijainti: ”Saimaanranta”, Taipalsaari

ETRS89 (~WGS84)
61° 13,57140′, 28° 5,45977′

Sijainti: Sarviniemi, Taipalsaari

ETRS89 (~WGS84)
61° 16,52346′, 28° 3,46242′