Hiidenportin kansallispuisto 31.7.2012

Joko me ollaan nähty liikaa rotkolaaksoja tai sitten saatu kansallispuistoista yliannos, mutta Hiidenportti ei hirveästi säväyttänyt. Kansallispuistosta jäi rotkolaaksoa enemmin mieleen mahtava uintipaikka Palolammella ja Kovasinvaaran torpan aukea pihamaa. Tarkoituksena oli tutustua puistoon ihan päiväseltään ja siirtyä yöksi taas erämaisempiin maisemiin.Tehtiin ensin tulista hernerokkaa, jonka jälkeen oli pötsit täynnä hyvä lähteä patikoimaan Hiidenportin kautta Porttilammen laavulle ja sieltä Kovasinvaaraan.

Hiidenportin rotkolaakso ei ollut kauhean korkea ja nykyinen reitti kulki aika kaukana reunasta. Viime kesän rotkolaakso Köngäskierroksella oli vaikuttavampi ehkä juuri siksi, että se oli ”luonnontilaisempi” eikä joka kohdassa kulkenut narua esteenä. Turvallisuusseikkoja kyllä, tiedän!

Kovasinvaaran torpasta oli jäljellä kivisiä perustuksia ja aukea niitty muistona menneistä ajoista. Silti on aina yhtä mielenkiintoista tulla metsän siimeksestä ensin koivikkoon ja sieltä niitylle. Tuntuu jotenkin, että aistii pihapiirin entisajan tunnelmissa. Ihmisiä kiirehtimissä puuhasta toiseen ja eläimiä käyskentelemässä aitauksissa..

Kansallispuistopäivän kruunasi virkistävä uinti Palolammessa ihan siinä pysäköintipaikan kupeessa. Vesi oli kirkasta ja ihanan viileää. Liekö joku lähdelampi, jonka reunat ovat ajastaan soistuneet? Olis voinu pulikoida vaikka kuinka pitkään.. Ja nyt ei tarttenu kuivatella sitä mutaa irti kuten edellisillä uintikerroilla!