Isojärven kansallispuisto, 1.-2.7.2010

Vain vajaa viikko edellisestä reissusta ja Team K suuntaa taas kohti uusia seikkailuja. Tällä kertaa lähdettiin ihan oikealle ensimmäiselle kesälomamatkalle, kohteena Kuhmoinen. Alkuillan valoisina tunteina saavuttiin Kuorejärven nuotio-/leiripaikalle, johon pystytimme teltan. Juhannukselta alkanut helle ei tuntunut vielä kovinkaan rajulta, vaan nautittiin väsyneenä kesäillasta komeissa maisemissa. Nöden voimalla (illallinen) yritettiin myös kalastaa ahvenia vaiko kuoreita, eivät olleet kiinnostuneita.  Rauhallinen paikka, ei ollut muita retkeijöitä.

Aamiaisen ja aamutoimien jälkeen leiri kasaaan ja kohti Kalalahtea. Varmasti vielä joskus naurattaa, että tuli kaadettua liki 0,7 litraa vettä maahan (puhdasta) juuri ennen starttia. Latokuusikon ikimetsän kautta kuljettiin Vahterjärvelle ja sieltä Lortikan mahtaviin harjumaisemiin.  Lähteeltä vesitäydennykset, ja sitten oli vuorossa spriin kaataminen maahan. Hyvin menee! Noh, onneksi oli varalla polttoainetta, mutta joskus sitä malttia vaan voisi olla enemmän. Pikamarssia mentiin kuitenkin kohti Kalalahden taukopaikkaa (3,5km/50min). Kalalahdessa nautittiin lounas ja huilattiin ennen paluuta Heretyn parkkipaikkaa.

Paluumatkalla ylitettiin parikin nimetöntä kukkulaa, jotka kohosivat noin 50-60 metriä Isojärven yläpuolelle. Itsevarmoina todettiin, että nyt meille ei löydy väsyttävää nousua mistään. Helle oli tässä vaiheessa jo kuitenkin sen verran rajua, että voimia koeteltiin ihan oikeasti. Lisäksi hyttysystäviä oli enemmän kuin tarpeeksi, vaikka oli sopivat suoja-aineetkin mukana. Paluureitti kulki niin ikään Vahterjärven kautta kohti Herettyä. Loppumatka oli vanhaa savottapolkua, jossa oli aikanaan ajettu polkupyörällä. Liikkuminen oli nopeaa 14min/km, ja pian oltiinkin jo autolla. Vielä pulahdus raikkaaseen Kurkijärveen ja Isojärvi oli käsitelty.

Parasta Isojärvessä oli se, että rohkeasti lähdettiin yöretkelle tuntemattomaan. Uudet maisemat ja reitit tuovat lisäintoa, vaikka vähän väsyttäisikin. Isojärveä voi suositella hyvin parin päivän reissulle, eikä välttämättä tarvitse kiirehtiä ihan näin kovin :)