Seitsemisen kansallispuisto 4.-5.7.2010

Huh hellettä! Eli lämmintä pitelee edelleen.. Ehkä vähän rankka sää patikointiin rinkan kanssa? Lähdettiin tutustumaan puistoon Kirkas-Soljaselta.

Kierrettiin ensin Soljasten suon luontopolku. Se antoi hyvin osviittaa Seitsemisestä, pinta-alasta suurin osa on suota tai soistunutta maata. Luontopolun kierrettyämme jatkettiin patikointia Jaulin kautta vanhalle Myllylle ja takaisin autolle. Reitti oli helppokulkuista eikä korkeuseroja juurikaan ole.

Yöksi päätettiin mennä Koverolammelle ja välietappiin käytettiin autoa. Reitin varrelle jäi Multiharjun aarnimetsä ja Koveron kruununmetsätorppa. Torppa toimii nykyisin perinnetilana (”Päivää?!”) eläimineen ja emäntineen. Kovero sykähdytti Seitsemisellä ehkä eniten, tila suorastaan pursusi historiaa ja entisaikaa. Koverolammella oli muitakin retkeilijöitä, oltiin sielläkin onneksi ensimmäisinä valitsemassa teltalle paikkaa. Lämmin suovesi ei juurikaa viilentänyt väsyneitä jalkoja, mutta hiet sentään huuhtoitui pois. Vesihuollon (lämpötila +30C) takaamiseksi haettiin vielä jalkapatikalla auto (20l:n vesipönttöineen!) lähemmäs. Seuraavana päivänä käväistiin Kirkkaanlammin kankaalla ja päätettiin sanoa hetkeksi patikkaretkille hyvästit.

Seitseminen ei ehkä antanut niin paljon kuin odotimme: luonto oli hyvin samankaltaista joka puolella Seitsemisenharjua ja Multiharjun aarniometsää lukuunottamatta. Hyvät nuotiopaikat, luontokeskus ja Koveron torppa kannattaa kuitenkin käydä tsekkaamassa!